logo_oblong

Ons restaurant

Wandelend door de Groninger binnenstad, vindt u de entree van Restaurant De Pauw op nog geen minuut lopen van de Grote Markt. Als u het historisch pand aan de Gelkingestraat binnenstapt, vergeet u echter direct dat u zich in het drukke stadshart bevindt. Door de zachte kleurstelling van de wanden, het tafellinnen en de omklede stoelen, straalt het interieur een plezierige rust uit.

Het volgende dat opvalt is de gastvrije sfeer van het restaurant. U bent welkom, en dat merkt u direct aan de warme ontvangst en de persoonlijke, attente bediening. Maar het is niet alleen om de prettige ambiance dat De Pauw dagelijks door veel vaste gasten bezocht wordt.

Heerlijk gegeten! Geweldige service en bediening. Heel alert en oplossingsgericht. Je voelt je echt in de watten gelegd. Kortom een aanrader!

Regina26 via iens.nl

Een prima avond bij De Pauw doorgebracht. Het verjaardags verrassingsmenu besteld met een bijpassend wijnarrangement. Leuke en zeer smakelijke gerechten, goed doordacht en gelardeerd met heerlijk brood. Als nagerecht de proeverij van de onvolprezen toetjes trolley. Goede en correcte bediening, water wordt goed verzorgd, zou overal moeten gebeuren. Prima prijs kwaliteit verhouding. Na 32 jaar nog steeds een heel goed restaurant.

Bejo via iens.nl

De afgelopen twee maanden hebben we twee keer gegeten bij de Pauw in Groningen. Vooral de bediening is betrokken, stemt af en is zeer deskundig. Prettige ambiance en lekker eten. Wij gaan voor de derde keer!

Wilma K via tripadvisor.nl

Sinds de opening in 1982 zijn de samenstelling van de kaart en de kwaliteit van de keuken van een constant hoog niveau.

De tienmaal per jaar wisselende kaart biedt u keuze uit diverse 3- en 4-gangen menu’s. Naast een grote variatie aan vis-, gevogelte- en vleesgerechten is er ook een volwaardige vegetarische keuze. Klassieke ambachtelijkheid en culinair avontuur gaan hand in hand op de kaart. Het uitgangspunt is de moderne Franse keuken, met zijn lichte, smaakvolle gerechten. Maar het keukenteam onder leiding van Sebastiaan Scheffers en Erwin Poeder veroorloven zich regelmatig uitstapjes naar andere landen. Zo kunt u soms Italiaanse gerechten op het menu aantreffen, maar ook meer exotische invloeden zijn niet uitgesloten. Belangrijker dan het land van herkomst, zijn de smaak en kwaliteit van de gerechten. De Pauw kiest daarbij bewust voor puur en eerlijk.

De klassieke keuken, op moderne leest geschoeid. Met de primaire smaak van verse kwaliteitsingrediënten. Het allerfijnste vlees, wild en gevogelte; vis, schaal- en schelpdieren die nog ruiken naar de zee; bodemverse groenten en kruiden, huisgemaakte pasta’s en bouillons, lichte sausen en marinades. De afsluiting van uw menu stelt u aan tafel samen. Er is een uitgebreide kaastrolley met onder meer bijzondere regionale kazen, en een dagelijks wisselende desserttrolley met ijs, mousse, patisserie en andere nagerechten. De wijnkaart van De Pauw verdient speciale aandacht. Alle wijnen zijn met zorg geselecteerd en kenmerken zich door een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Op de kaart vindt u bekende appellations, maar ook minder bekende regionale kwaliteits-wijnen uit Frankrijk, Italië en andere wijnlanden. Een avontuur voor de liefhebber! Wilt u tijdens uw diner genieten van een zeer exclusieve wijn, vraagt u dan om onze speciale wijnkaart, met een wisselend aanbod van beroemde chateaux en andere bijzondere wijnen. Sommige meer dan een halve eeuw oud. Een zeldzame wijnervaring. En de prijs is beslist bescheiden voor dit soort grote wijnen.

RESERVEER EEN TAFEL

Reserveer een tafel
Contact Gegevens